Krepšelis tuščias
Labas! Tęsiu savo pažadą dalintis įdomiais ir naudingais receptais su matcha arbata. Kaip jau minėjau anksčiau, mūsų tinklaraštyje galite ne tik rasti matcha paruošimo būdus, bet ir sužinoti daugiau apie matcha naudą. Ši japoniška arbata yra unikali savo skoniu ir spalva, tad man labai patinka ją įtraukti į savo kulinarinius eksperimentus.
Šį kartą dalinuosi penkiais gaiviais vasariškais receptais. Šie receptai ne tik suteiks naujų skonių patirtį, bet ir praturtins mitybą - matcha milteliai pasižymi nauda savijautai, sveikatai ir grožiui.
Matcha milteliai yra skirtingų rūšių. Nuo to, kokią rūšį pasirinksite, priklauso tai, kokią gausite kokybę, skonį, šviežumą ir spalvą. Plačiau apie tai galite skaityti mano anksčiau pasidalintame straipsnyje, kuriame aprašau, kaip atskirti aukštos kokybės matcha arbatą. Ruošiant gėrimus labai rekomenduoju būtent ceremoninę matcha arbatą - ceremoninė matcha įprastai nėra karti ar rūgšti, taip pat neturi dumblo ar žuvies poskonio, kuriuo įprastai pasižymi prastesni matcha milteliai. Mano nuoširdi rekomendacija - Holy Cup ceremoninė matcha.
Prieš gaminant su matcha, visada rekomenduoju persijoti miltelius. Šis žingsnis nėra būtinas, tačiau padeda susmulkinti sukibusius gumulėlius. Norint tai atlikti paprastai ir greitai dažniausiai naudojamas nedidelis matcha sietelis (japonų vadinamas „furui“).
Kad lengviau pamatuotumėte matcha kiekį - jums pravers specialus matcha šaukštelis (japonų vadinamas „chashaku“).
Kad vientisą masę išgautumėte lengviau, rekomenduoju iš pradžių šliūkštelti tik šlakelį pieno, išplakti matcha miltelius su matcha šluotele ir tada sumaišyti išgautą vientisą masę su likusiu pienu bei kitais produktais. Vėlgi, matcha šluotelė paruošimo procese nėra būtina, bet ji padeda išplakti miltelius iki vientisos konsistencijos. Jeigu matcha šluotelės neturite, miltelius galite plakti ir su rankiniu elektriniu plakikliu.
Matcha desertų pateikimui labai rekomenduoju išskirtinai atrodančius ir desertams žavesio suteikiančius puodelius. Mūsų puodelių asortimentą galite rasti čia: dvigubo stiklo puodeliai.
Jeigu norite įsigyti visus įrankius ir aksesuarus matcha arbatai ruošti, matcha gaminimo rinkinys yra tai, ko jums reikia. Matcha gaminimo rinkiniai mūsų svetainėje internetu.
Šis klasikinis žalias gėrimas yra tobulas pakaitalas arbatai, pusryčiams ar greitam užkandžiui. Bananas suteikia natūralaus saldumo ir kreminės tekstūros, o špinatai su matcha - tai vitaminų ir mineralų bomba.
Ingredientai 1 porcijai:
Vaisiais ir uogomis pripildytas matcha dubenėlis - lengvas, bet tuo pačiu sotus pusryčių pasirinkimas! Braškės ir bananai suteikia saldumo ir kreminę tekstūrą, o matcha milteliai prideda subtilaus umami skonio. Po tokių pusryčių visada jaučiuosi pilna energijos.
Ingredientai 2 porcijoms:
Šis gėrimas jus nukels į egzotišką salą! Daug kas sako, jog mangas ir matcha yra viena iš geriausių skonio kombinacijų. Mango gaivus saldumas tampa puikia atsvara karčioms natoms, kurios būdingos žaliajai arbatai. Šį gaivinantį kokteilį būtina išbandyti karštomis vasaros dienomis.
Ingredientai 1 porcijai:
Patarimas:
Jeigu norite super šalto kokteilio, visus ingredientus trinkite kartu su ledu, o jei nenorite itin šalto gėrimo, galite įsidėti tik keletą ledo kubelių. Jeigu norite dvispalvio ar sluoksniuoto smūčio, pradžioje plakite matcha su pienu, o mangus sutrinkite atskirai ir lėtai bei atsargiai supilkite ant viršaus.
Matcha varškės desertas greitai pagaminamas, tačiau itin maistingas ir sotus! Braškės ir varškė suteikia saldumo ir sotumo, o matcha prideda unikalų gaivų poskonį. Šį desertą ypač smagu gaminti kartu su vaikais!
Ingredientai 2 porcijoms:
Paruošimas:
Patarimas:
Desertą puoškite mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Taip pat galite apibarstyti desertą matcha milteliais.
Pieno kokteilis - gėrimas, kuris turbūt visiems primena vaikystę. Tiesa, vaikystėje gerdavome saldžius braškinius ir bananinius kokteilius, o šiame kokteilyje atsiskleidžiančios matcha natos suteikia naujų potyrių.
Ingredientai 1 porcijai:
Matcha puikiai dera su įvairiais vaisiais ir uogomis. Trumpai aprašysiu, kokio skonio galite tikėtis iš kelių populiariausių kombinacijų.
Jeigu norisi rūgštesnio, išraiškingesnio skonio, siūlau rinktis citrusinius vaisius, tokius kaip citrinos, laimai, kivi, kurie puikiai subalansuoja matcha kartumą savo rūgštumu. Jeigu norisi daugiau gaivumo, drąsiai rinkitės apelsinus ar obuolius, kurie suteikia malonų kontrastą augaliniam matcha skoniui. Jeigu norisi švelnesnio ir saldesnio skonio, rinkitės braškes, avietes, mėlynes, šilauoges ar gervuoges. Šių uogų švelnus rūgštumas ir saldumas puikiai dera su matcha. Ananasai ir mangai suteikia egzotiško skonio. Bananai prideda natūralaus saldumo ir kreminės tekstūros.
Vasara jau įpusėjo! Tad nieko nelaukite, išbandykite receptus ir išsirinkite mylimiausią vasaros desertą. Daugiau gardžių matcha panaudojimo idėjų galite rasti mūsų tinklaraštyje.